Materialen

Wij werken met de volgende hoogwaardige materialen

Bitumineuse dakbedekkingen

S.B.S. (Styreen Butadien Styreen) is een SBS gemodificeerd bitumen. Dit is een elastisch materiaal, geschikt voor alle soorten systemen, met name constructies met grote spanningen.

A.P.P. (Atactisch PolyPropuleen) is een APP gemodificeerd bitumen. Dit is een plastisch materiaal, geschikt voor alle soorten systemen.

Kunststof dakbedekkingen

Een kunststof dakbedekkingssysteem heeft als voordeel dat er bij de montage geen open vuur bij gebruikt hoeft te worden. Verder heeft het een lange levensduur en het materiaal kan gerecycled worden. De meest gangbare materialen die voor een kunststof dakbedekking gebruikt worden zijn EPDM en PVC.

E.P.D.M. (Ethyleen Propyleen Dieen Terpolymeer) is een kunstrubberfolie. Dit dakbedekkingssysteem is in principe altijd toe te passen. Geschatte levensduur van een EPDM dak is 40 jaar.

De voordelen van EPDM

  • - Lage milieubelasting levensduur van minimaal 40 jaar
  • - 100% wortelvast dus ideaal voor groen en leefdaken
  • - Geen weekmakers zoals bij PVC ( Poly Vinyl Chloride )
  • - Homogene gevulkaniseerde naadverbindingen
  • - Geen open vuur dus op het dak
  • - Tot 1200 m2 membraan mogelijk

P.V.C. (Poly Vinyl Chloride) dakbanen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. De banen worden met hete lucht aan elkaar geföhnd.

Dakbedekking shingles

Een shingle dak lijkt optisch gezien op een pannendak. Het grote voordeel van shingles is dat het dekkend gewicht per m2 veel minder is, waardoor de onderconstructie lichter kan zijn. Tevens zijn shingles in vele kleuren leverbaar.

Isolatie

Hiervoor gebruiken wij hoogstaand isolatiemateriaal met de gewenste Rc-waarde. Hoe hoger de Rc-waarde van het isolatiemateriaal, des te lager uw energierekening.

Menu